söndag 12 augusti 2012

Livspussel

Jag är med på pappablogglistan. Det är just vad det heter; en lista med bloggar av pappor som mig själv.

De flesta bloggarna där handlar om samma sak; "Hur man får ihop livspusslet".
Det är så många som använder just det ordet, "livspusslet", i sina bloggar.

Om man tänker på sitt liv ett pussel, vilka förväntningar och krav har man då på sitt liv?

Lat oss plocka fram pusslet "Livet", 1 000 000 000 bitar.

Ett pussel består av bitar som måste kombineras på rätt sätt för att en bild skall framträda.
En pusselbit består av in- och ut-pluggar som hakar i en annan bits ut- och in-pluggar.

Vanligtvis finns det olika metoder att gå till väga för att lösa ett pussel.
Vanligt är att börja med kantbitarna, som är lätta att hitta. Kantbitarna i livspusslets fall skulle kunna vara det de orubbliga rutinerna...vi tar biten "Fredagsmys med tacos framför Let's Dance", en ganska stor bit.

Ett vanligt återkommande problem i pussel är att bitar kommer bort, eftersom de lätt sveps ned på golvet eller hamnar under dukar. Hur gor man nu i livspusslet?

Om livspusslarna hittar luckor i sitt livspussel måste de genast fyllas med aktiviteter, någonting som passar in i pusselbitarna brevid och bidrar till slutbilden.
Livspusslarnas slubild är alltid den bloggande perfekte pappan, mitt i pappaledigheten som han tycker alla måste ta ut. Med humor och finess klarar han av dagarna med sina begåvade barn ur vilkas välborstade munnar en aldrig sinande ström lillgamla kommentarer flödar.
Han bloggar ifrån sitt Lexingtoninredda vardagsrum sippandes på en guarana/papaya juice i väntan på att hustrun kommer hem ifrån gymmet. På spisen står en ekologisk köttfärssås, i fönstret växer färsk basilika och i frysen frodas tillräkligt mycket surdegskultur för att den snart skulle kunna bli medveten om sin egen existens och fly.

Detta ar bilden som de livspusslande bloggpapporna vill dela med omvarlden genom sina bloggar.
Det ar snarare fraga om att forvalta ett klart pussel an att bygga pa ett.

Sanningen är antagligen att de livspusslande pappanloggarnas pussel är fullt av luckor och bitar som inte alls passar in.
Bitar som passade i går har plötligt svällt och passar inte alls. Vissa bitar har plötsligt försvunnit och efter att Let's Dance slutat gå på fredagskvällarna och med att sonen blivit majsallergiker rök den största kantbiten.
Pusslet är nu plötsligt fullt av hål och bilden utav den perfeke pappan är väldigt svår att utskönja.

Däremot är bilden av den normale pappan desto lättare att se. Man kan inte forvanta sig att alla bitar passar eller att man skall kunna se en helhetsbild. Det skall finnas luckor. Luckor ar andningshal och utrymme for att inte gora nagonting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar