onsdag 6 juni 2012

Ting i vårt hem - Tomoko

När Ayuri var elva år gammal och påväg hem fran skolan hörde hon ett litet jamande ifrån en buske langs vagen. Det lat som om jamandet kom ifrån en liten kattunge men hon kunde inte se någon.
Bakom busken stod en soptunna och det lät som om jamandet kom ifrån soptunnan och när Ayuri lyfte på locket såg hon en liten kattunge där i.

Ayuri tvekade inte en sekund utan tog med sig katten hem och bad sin mamma att få behålla den. Mamma sade ja och Ayuri döpte den till Tomoko, som betyder vänskap på japanska.

Varje dag när Ayuri kom hem ifrån skolan väntade Tomoko på henne och de förblev de bästa vänner under många år. De sov tillsammans, åt tillsammans och lekte varje dag.

När Ayuri var 18 år flyttade hon till Tokyo och Tomoko fick bo hos Ayuris moster i ett litet hus i en liten fiskeby utanför Kagoshima.

Ayuri tog varje tillfälle att besöka Kagoshima för att träffa Tomoko, lika tillgiven som alltid.

När Ayuri flyttade till Italien, vid 27 års ålder var Tomoko över sexton år gammal och märkt av sin ålder. Tomoko varken hörde eller såg särskilt bra men såg ut att trivas på sin halmmatta i sitt lilla hus vid havet.

Den sista tiden var Tomoko illa däran och när hin var nitton år gammal somnade hon in och vaknade inte.

Ayuri skickade snart ett foto på Tomoko till en lokal keramiker i en liten stad utanför Kagoshima och frågade om han kunde föreviga Tomoko i keramik.
Det var en uppgift han tog till sig och med högkvalitativ sydjapansk keramikkonst skapade han Tomokos avbild i keramik.

Den har dunsat i golvet otaliga gånger med aldrig gått sönder och är oss ett mycket kärt föremål och vackert minne.

Tomoko 

Nu aven forvaringsbox for karleksbrev till Ayuri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar